Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Bilgisayarınızı Virüsten Koruma Yolları - 2021

04-11-2021 15:41
Bilgisayarınızı Virüsten Koruma Yolları - 2021

Gerek alışveriş, gerek iş, gerekse de eğlence olsun, neredeyse her konuda yanımızda olan bilgisayarlarımızı virüsten korumak son derece önemli. Bilgisayar virüsleri, namı diğer kötü amaçlı yazılımlar, kötü niyetli kişiler tarafından bilgilerinizi çalmak veya bilgisayarınıza zarar vermek amacıyla üretilen yazılımlardır. Bilgisayar virüsleri, içerisinde bulunduğumuz dijital çağda, hemen hemen her işimizi gördüğümüz bilgisayarlarımız için büyük bir tehdit. Peki, bilgisayarları virüsten korumak mümkün mü? En güvenli virüs programı hangisi? Haydi şimdi hep beraber bu soruların cevaplarına bakalım.

Bilgisayarda Virüs Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Çoğu kullanıcı, bilgisayarlarını virüsten koruma konusunda bir hayli geç kalmış olabiliyor. Bu gibi durumlarda ise kişisel bilgisayarlara çoktan virüs veya farklı türde zararlı yazılımlar bulaşmış oluyor. Peki, böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda ne yapmalısınız? İlk olarak, bilgisayarınızda herhangi bir zararlı yazılım bulunup bulunmadığını tespit etmeniz gerekiyor. Bunun için de yapabileceğiniz tek şey güvenilir bir virüs koruma programı ile bilgisayarınızı taramaktır. Fakat, bu noktada şunu da belirtmek gerekir ki, virüs taramaları tam kapsamlı yapılmadığı takdirde birçok zararlı yazılımı tespit edebilmek pek mümkün olmuyor. Bu sebeple, eğer, kişisel bilgisayarınızda herhangi bir virüs veya zararlı yazılım bulunduğundan eminseniz kesinlikle tam kapsamlı bir virüs taraması gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu tür taramalar bilgisayarınızın hafızasının doluluk oranına göre oldukça uzun sürebilmektedir. Fakat, bilgisayarınızda bir virüs olup olmadığını kesin bir şekilde anlayabilmenin tek yolu budur.

Bilgisayarınızı Virüslerden Korumak İçin Neler Yapabiliriz?

Bilgisayarları virüsten korumak elbette mümkün. Bunu yapabilmenin en etkili yolu ise en güvenli virüs programlarından birisini kullanmaktır. Bu, bilgisayarınızı, gerçek anlamda zararlı yazılımlardan koruyabilecek en etkili yoldur. Bununla birlikte, bilgisayarınıza virüs bulaşmasını önlemenize yardımcı olabilecek birkaç etkili tavsiye de bulunmaktadır. Haydi öyleyse şimdi, en güvenilir virüs programı konusuna geçmeden önce bu tavsiyelerimize de bir göz atalım.

 Bilgisayarı Virüsten Korumanın 4 Yöntemi

Virüs Programı Kullanın

Biraz önce de bahsetmiş olduğumuz gibi, bilgisayarınızı tam anlamıyla virüs ve casus yazılımlara karşı korumak istiyorsanız, mutlaka en az bir tane virüs koruma programı kullanmalısınız. Virüs koruma programları, çoğu durumlarda, bilgisayarlarınızı veya mobil cihazlarınızı her türlü virüs saldırısına karşı koruma konusunda son derece başarılıdırlar. Ayrıca, bilgisayarınıza herhangi bir kötü amaçlı yazılım bulaşmış olsa bile hemen hemen her virüs koruma programı, bu yazılımları tespit edip ortadan kaldırabilecek kadar etkilidir. Bu konuda dikkat etmeniz gereken şey ise en güvenli virüs programlarından birisini kullanmaya özen göstermektir. Biraz sonra en güvenli virüs programı konulu listemizi de sizlerle paylaşacağız.

Mail ve İnternet Sitelerinde Dikkatli Davranın

Bilgisayarınızı virüsten korumak için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemlerden birisi de spam maillere ve güvenli olmayan internet sitelerine karşı dikkatli davranmaktır. Bilgisayar korsanlarının en sık kullandıkları yöntem olan phishing, en yaygın olarak bu tip internet sitelerinde ve spam maillerde uygulanmaktadır. Bu sebeple, spam maillerinizi kontrol ederken, bu maillerde yer alan herhangi bir dosyayı kesinlikle bilgisayarınıza indirmediğinizden emin olun. Aynı şekilde, güvenli olmayan internet sitelerinde gezinirken de bu kaynaklardan cihazlarınıza hiçbir şey  indirmemeye özen gösterin. Bilgisayar korsanlarının, kötü amaçlı kullanıma yönelik virüs bulaştırma yöntemlerinden en fazla kullanılanı, spam mailler veya güvenli olmayan web siteleri üzerinden virüs bulaştırmaktır.

Warez İçeriklerden Uzak Durun

Bilgisayar korsanlarının, en sık kullandıkları saldırı yöntemlerinden birisi de warez içerikler yoluyla virüs bulaştırmaktır. Bu sebeple, kişisel bilgisayarlarınıza yükleyeceğiniz programların, telif yasalarını ihlal eden yöntemlerle yüklenmediğinden emin olun. Bilgisayarınıza korsan ürün yükleyebileceğiniz en bilinen yöntemlerin başında ise özel sunucular veya peer to peer dosya paylaşımları yoluyla program download etmek yer almaktadır.

En Güvenli Virüs Programı Önerisi

Biraz önce sıralamış olduğumuz bu tavsiyelere uymanız halinde bilgisayarınız için zararlı yazılımlara karşı büyük ölçüde koruma sağlayabilirsiniz. Fakat, her halükarda, bilgisayarınıza kötü amaçlı bir yazılım bulaşmış olabilir. Peki bu durumda ne yapmanız gerekiyor? Bu durumda yapmanız gereken tek şey kullanmakta olduğunuz virüs koruma programını değiştirmektir. Piyasada yer alan en güvenli virüs programlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

ESET Smart Security Premium

En güvenli virüs programı konulu listemize ESET Smart Security Premium ile başlıyoruz. ESET Smart Security Premium, kullanıcılara çok kapsamlı bir güvenlik paketi sunmakta. Bu güvenlik paketindeki en göze çarpan özellikler ise kamera ve şifre koruması ile bankacılık ve alışveriş güvenliği gibi özelliklerdir. ESET virüs programlarına aslında yabancı değiliz. Bu virüs koruma programı, ülkemizde uzun bir süredir ESET NOD32Antivirüs olarak biliniyordu. ESET Smart Security Premium ise, NOD32’nin sunmuş olduğu en üst seviyeli güvenlik çözüm paketi olarak piyasada yer alıyor. ESET Smart Security Premium’u her daim güncel tuttuğunuz sürece bilgisayarınızın, kötü amaçlı yazılımlara karşı tamamen koruma altında olacağına emin olabilirsiniz.

Kaspersky Antivirus

Kaspersky Internet Security 2021, gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım korumasına sahip bir anti virüs programıdır. Program, kusursuz ve hızlı bir anti virüs taramasına da sahiptir. Kaspersky Internet Security 2021, gerçekleştirilen testler sonucunda bilinen hemen hemen her türlü kötü amaçlı yazılımı tespit edebilmeyi başaran ender yazılımlardan birisidir. Programın sahip olduğu ek koruma özellikleri de bilgisayarınız için ekstra koruma sağlamakta. Kaspersky Internet Security 2021 anti virüs yazılımının sahip olduğu bu ek koruma özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

·         Kimlik hırsızlığı koruması

·         Güvenli olmayan ve risk unsuru barındıran web sitelerini tespit edebilme

·         Ebeveyn koruma sistemi

·         Virüs bulaşmış bilgisayarları tamamen temizlemeye yarayan Kurtarma Diski özelliği

·         Çevrimiçi ödemeleri güvenle yapabilmenizi sağlayan Güvenli Tarayıcı özelliği

·         Sanal klavye

·         VPN

Avast Free Antivirus

Piyasadaki en güvenilir virüs programları arasında yer alan Avast Free Antivirüs de bilgisayarınız için ihtiyacınız olan virüs korumasını sağlama konusunda sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Avast Free Antivirüs programının en dikkat çekici özelliği ise Gelişmiş Kötü Amaçlı Yazılım Engelleme özelliğidir. Avast, kullanıcıları, kimlik avı saldırılarına karşı koruma konusunda da son derece etkili. Ayrıca, Avast Free Antivirüs programı, bilgisayarınızdan modeminize kadar tam zamanlı bir koruma kalkanı da sağlıyor. Avast Free Antivirüs programından en yüksek verimi sağlayabilmek için her sene yenilenen en güncel sürümünü kullanıyor olduğunuzdan emin olmalısınız.

Bitdefender Antivirus

En güvenilir virüs programı konulu listemizde son olarak tanıtacağımız anti virüs yazılımı ise Bitdefender. Bitdefender yazılımının en bilinen ve beğenilen özelliği ise birçok dilde kullanılabiliyor olmasıdır. Bitdefender antivirüs, hem ev kullanımına hem de iş kullanımına yönelik iki ayrı sürüme sahiptir. Bitdefender’in sağladığı tam zamanlı virüs koruması sayesinde bilgisayarınız, 24 saat boyunca tamamen koruma altında olacak. Bitdefender’in en sevilen özelliklerinden birisi de çapraz platforma sahip olmasıdır. Çapraz platform, Bitdefender anti virüs yazılımının mobil cihazlarda da kullanılabilmesine olanak sağlamaktadır. Böylece satın alacağınız paket kapsamında hem kişisel bilgisayarınız hem de kullanmakta olduğunuz mobil cihazınız için aynı anda virüs korumasısağlayabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.