Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dünyaca Ünlü Şirketlerin Kullandığı En Güncel Bilgisayar Programları

05-07-2021 12:33
Dünyaca Ünlü Şirketlerin Kullandığı En Güncel Bilgisayar Programları

Şirketlerin kullandığı bilgisayar programlarısektörden sektöre değişiklik göstermektedir. Bilgisayarlar, günümüzde iş hayatının her alanında kullanılan etkili ekipmanlardandır. Bilgisayarlar sayesinde her türlü iş kolaylaşmış, her sektör de bu teknolojik gelişmelerden fazlasıyla payını almıştır. Ancak bilgisayarlar bu işi tek başlarına yapmamaktadır. Daha doğrusu, uygun ve ihtiyaçları karşılayabilecek bir program olmadığı sürece bilgisayarlar pek fazla işe de yaramazlar. Firmaların kullandığı programlar, işlerini kolaylaştıran ve sektörel ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen bilgisayar programlarıdır. Bu programlar, bilgisayar teknolojilerinin gelişmesine paralel bir şekilde geliştirildikleri ölçüde firmalara katkı sağlayabileceklerdir. İşte bu programlar dünyada en ileri gelen şirketlerin kullandığı bilgisayar programları olma özelliğine sahiptirler.

Teknoloji dünyasında bu kapasiteye sahip belli başlı programlar vardır. Bunlar, firmaların kullandığı programlar arasında demirbaş programlar olarak bilinirler. Bu programların bu unvanı almalarının yıllar sürdüğüne emin olabilirsiniz. Dünyaca ünlü firmaların kullandığı programlar, bu unvanlarını tam da bahsettiğimiz gibi yıllar süren teknolojik gelişmelere paralel olarak kendilerini geliştirip güncellemeleriyle kazanmışlardır. Peki dünya devi bu şirketlerin kullandığı bilgisayar programları nelerdir?

Şirketlerin kullandığı en yararlı bilgisayar programları

Her firma, kendi sektörünün ihtiyaçlarını karşılayabilecek türde bilgisayar programlarını kullanırlar. Fakat, sektör fark etmeksizin, hemen hemen her firmanın kullandığı bilgisayar programları vardır. Bu bilgisayar programları iş dünyasında demirbaş programlar olarak görülürler. Çünkü bu bilgisayar programlarına hemen hemen her türlü firma ve işletme ihtiyaç duymaktadır. Bu demirbaş bilgisayar programlarına duyulan ihtiyaçların sebeplerini ise birkaç maddede sıralayabiliriz.

·İşletmelere ve firmalara ait her türlü temel sürecin aksatılmadan, hızlı bir şekilde sürdürülmesini sağlamak.

·Veri güvenliğini sağlamak.

·İşletmeye ait her türlü çevrimiçi ve çevrimdışı ağların güvenliğini sağlamak.

·İşletmeye ait her türlü verinin kaybolma ihtimaline karşı güvenli bir şekilde yedeklenmesini sağlamak.

·İşletme ve firma içerisinde veri güvenliğini tehlikeye atmadan, güvenli ve kesintisiz iletişimi sürdürmek. İşletmenin çevrimiçi faaliyetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini sağlamak.

Microsoft Office Programları

Firmaların kullandığı programlar denildiğinde akla ilk gelenler Microsoft Office programlarıdır. Demirbaş programlar arasında firmaların en fazla ihtiyaç duyduğu programlar bunlardır. Bu programlar sadece firmaların kullandığı bilgisayarlar için değil, her bilgisayar için en önemli ve yararlı demirbaş programlardandır. Daha önce bilgisayar kullanmış olup da bu programlardan birisini hiç kullanmamış olan birisini bulmak oldukça zor olacaktır. Microsoft, 1989 senesinde Office programlarını ticari bir ofis yazılım paketi olarak piyasaya sürdü. 30 seneden fazla bir süreç içerisinde bu programlar çok gelişti ve yaygınlaştı. Günümüzde artık her ofis çalışanının bu programlardan birkaç tanesini kullanmayı bildikleri düşünülmektedir.

Şirketlerin kullandığı bilgisayar programları arasında Microsoft Office programları paketi içerisinde yer alan çok sayıda program vardır. Bu programlardan en bilinen ve en çok kullanılanları Microsoft Word, Excel ve PowerPoint programlarıdır. Bu programların yanı sıra Groove, OneNote, Publisher, Outlook ve Infopath gibi programlar da Microsoft Office programları arasında en fazla kullanılanlardandır. Microsoft Office 2019 Professional hizmetini linki üzerinden satın alabilirsiniz.

Antivirüs ve güvenlik programları

Günümüzde firmaların kullandığı programlar arasında en önemli yere antivirüs ve güvenlik programları sahiptir. Bunun altında yatan sebep ise gelişen teknoloji sayesinde her türlü veri hırsızlığının firmalara büyük zararlar verebilecek boyutlarda gerçekleştirilebilmesidir. Yüksek seviyede teknolojik imkanlara sahip olan bilgisayar korsanları özellikle dijital savunmaları zayıf firmaları hedef almaktadır. Bu saldırılar sonucunda firmalara ait çok büyük önem arz eden veri bu korsanlar tarafından ele geçirilmektedir. Bunun yanı sıra, bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen saldırılarla hedefe alınan firmaların sistemlerinin uzun süreler boyunca devre dışı bırakılması da oldukça yaygın olarak görülmektedir. Tüm hu durumlar dünyaca ünlü firmaların milyonlarca dolar zarar etmeleri ipe sonuçlanmaktadır. Bu saldırılara karşı firmaların kullandığı programlar ise güvenilir ve başarılı olmak zorundadır. Bu tür antivirüs ve güvenlik programları arasında şunları sayabiliriz:

·Kaspersky Total Security Antivirüs

·Bit Defender Antivirüs Plus

·Bit Defender Gravity Zone Business Security

·Norton Antivirüs Standart

·Symantec Endpoint Protection 14

·Panda Antivirüs

·Eset Nod 32 Antivirüs Programı

Yedekleme ve kurtarma programları

Şirketlerin kullandığı bilgisayar programları arasında yedekleme ve kurtarma programları da önemli bir yere sahiptir. Bu programlar aslında istenmeyen durumlara karşı önemli verileri güvenli bir şekilde korumaya ve kurtarmaya yönelik destek programlarıdır. İşletmelerin ve firmaların kullandıkları sistemler arızalanabilir. Sistemlerde yer alan veriler, çeşitli sebeplerden dolayı beklenmedik bir şekilde zarar görebilir veya silinebilir. Bu tür durumlara bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirilen saldırılar veya virüsler sebep olabilir. Bunun yanı sıra, işletmelerin kullandıkları ve son derece önemli verilerini içeren sistemler geri döndürülemez şekilde hasar da görmüş olabilir. İşte bu gibi durumlarda veri yedekleme ve kurtarma programları işletmeler ve firmalar için hayati önem taşır.

Sunucu ve iletişim programları

Her firma iletişimin gücünü kesintisiz ve güvenli bir şekilde değerlendirmek istiyor. Tüm işletmelerde iş akışının verimliliği iletişimin başarısı ile doğru orantılıdır. Bir firmanın etkili bir organizasyon yapısına sahip olması için o firmanın çalışanlarının doğru bir şekilde iletişim kurmaları gerekir. İşte bu noktada teknoloji devreye giriyor ve firmaların kullandığı programlar arasında iletişim ve sunucu programları da önemli bir yere sahip olarak bulunuyor. Şirketlerin kullandığı bilgisayar programları arasında yer alan en önemli iletişim programları listesi ise şu şekilde:

·Skype

Hem bireysel hem de kurumsal amaçla kullanılan tamamen ücretsiz bir iletişim programıdır.

·Microsoft Teams

Firmaların kullandığı programlar arasına yeni yeni girmeye başlayan etkili bir ekip çalışması yönetim merkezi olarak Microsoft tarafından geliştirilmiştir.

·Google Hangouts

Şirketlerin kullandığı bilgisayar programları arasında önemli bir yere sahip olan bu program kullanıcı dostu özellikleri ile oldukça kolay kullanılabilir bir yapıya sahiptir.

·Bulut tabanlı sunucular

Gelişmiş donanımlar gerektiren programlar şirket içi özel bir bulut tabanlı sunucuya kurulur. Böylece birden fazla çalışan bu verilere erişebilme ve düzenleyebilme imkanına sahip olur.

Fotoğraf, ses ve video programları

·Adobe Premiere Pro CC

Şirketlerin kullandığı bilgisayar programları arasında video montaj programları da yer almaktadır. Bu konuda ise en bilinen ve en yaygın olarak kullanılan program Adobe Premiere Pro CC programıdır.

·Sony Vegas Pro

Firmaların kullandığı programlar arasında yer alan önemli bir profesyonel video düzenleme programıdır. Oldukça kolay bir kullanıma sahiptir ve güvenilirdir.

·Final Cut Pro

Şirketlerin kullandığı bilgisayar programları arasında yer alan bu programın diğerlerinden farkı sadece Apple kullanıcıları için geliştirilmiş olmasıdır. Final Cut Pro programını Macromedia firması geliştirmiştir.

·Adobe Photoshop

Firmaların kullandığı programlar arasında fotoğraf düzenleme programları da önemli bir yere sahiptir. Bu programlar özellikle e-ticaret sitelerinde yer alan ürün görsellerini düzenleme işlemlerinde kritik bir öneme sahiptir. Şirketlerin kullandığı bilgisayar programları arasında Adobe Photoshop en yaygın olarak kullanılan profesyonel fotoğraf düzenleme programıdır.

·Capture One Pro

Bu program da firmaların kullandığı programlar arasında yerini alan önemli bir profesyonel fotoğraf düzenleme programıdır. Güçlü bir programdır ve detay işleme olanakları geniştir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.