Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

En İyi Video Düzenleme Programı Hangisi?

30-07-2021 12:06
En İyi Video Düzenleme Programı Hangisi?

Video düzenleme konusu özellikle sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte büyük bir önem kazandı. Sosyal medyanın hayatımızın içerisindeki önemi arttıkça da video düzenleme programlarının sahip oldukları önem daha da kritik boyutlara ulaştı. Video düzenleme programları özellikle sosyal medyanın daha çok görsel ağırlıklı yönüne hitap eden YouTube ve Instagram gibi platformlar için kritik önem taşıyor. Bunun yanı sıra doğal olarak, daha profesyonel işler için de üst düzey video düzenleme programlarının gerektiği çok açık. Durum böyle olunca da en iyi video düzenleme programı konusunda pek çok araştırmalar yapılıyor. Biz de bu hususun önemine istinaden sizler içinen iyi video düzenleme programı konulu bir liste hazırladık. Bu listemiz aynı zamanda Türkçe video düzenleme programı arayanlar için de önemli bir yardımcı kaynak olacaktır.

Video Nasıl Düzenlenir?

En iyi video düzenleme programı ve Türkçe video düzenleme programı gibi konulara giriş yapmadan önce video düzenleme hakkında biraz daha detaylı bilgi sahibi olalım. İster profesyonel bir işle uğraşıyor olun isterseniz de YouTube, Instagram gibi platformlar için videolar hazırlıyor olun, video düzenleme konusu sizin için kritik bir öneme sahiptir.

Video düzenleme programları ile bir videoyu çeşitli şekillerde işleyebilirsiniz. Bununla birlikte videonuza gerekli yerlerde çeşitli efektler ekleyerek düzenleyebilirsiniz. Bu programlarla videolarınıza hem görüntü hem de ses efektleri de ekleyebilirsiniz. Video düzenleme programları ile videonuzun belirli parçalarını kesip çıkartabilirsiniz. Hatta farklı video kesitlerini de videonuzun belirli kısımlarına ekleyebilirsiniz. Ayrıca videolarınız üzerinde renk düzenlemesi yapabilir, videolarınıza çok çeşitli filtreler uygulayabilir ve videolarınızı farklı açılardan geliştirebilirsiniz. Videonuzda yer alan kesitler ve klipler arasında da geçişleri düzenleyebilirsiniz.

Video Düzenleme Programları

En iyi video düzenleme programı ve Türkçe video düzenleme programı konularına geçiş yapmadan önce video düzenleme gereksinimini ortaya çıkaran temel nedenlere kısaca bir göz atalım. Bir videoyu neden düzenlemek isteyesiniz? Bir videoyu düzenlemenin amaçları nelerdir? Haydi şimdi hep beraber bu konulara açıklık getirelim.

·Bir video düzenleme programının en yaygın kullanılan ve en temel görevi istenmeyen bir görüntüyü videodan çıkarma işlevidir.

·Bir proje için birden fazla klip hazırlayıp bunlar arasında en iyi olanını videoya eklemek.

·Video için amacına uygun bir akış yaratmak

·Videolara grafikler, görüntü ve ses efektleri ile müzikler eklemek

·Videoların hızına, moduna ve tarzına yön verme

·Videolara düzenleyicinin bakış açısını aktarabilme

Yukarıda sıralamış olduğumuz maddeler, bir videoyu düzenleme ihtiyacını ortaya çıkaran temel sebeplerdir. Eğer siz de bu görevleri en iyi şekilde yerine getirebilen video düzenleme programlarını merak ediyorsanız artık en iyi video düzenleme programı konulu listemize geçiş yapabiliriz. Bu listemizde ihtiyacınız olan en iyi Türkçe video düzenleme programı hakkında da bilgi edinebileceksiniz.

Adobe Premiere Pro CC

En iyi video düzenleme programı konusunda hazırlamış olduğunuz listemizin ilk sırasında Adobe Premiere Pro CC programı yer alıyor. Adobe Premiere Pro CC, video düzenleme konusunda en çok bilinen ve en yaygın olarak kullanılan programlardan birisidir. Peki bu programın sahip olduğu özellikler nelerdir? Bu program ile videolarınız üzerinde ne gibi düzenlemeler yapabilirsiniz?

·10,240 * 8,192 piksellik çözünürlüğe kadar destek verir

·Videolara çok çeşitli ses ve görüntü efektleri ekleyebilirsiniz

·Videolara altyazı ekleme özelliği

·Videoların renklerinde düzenlemeler yapabilirsiniz

·Çok sayıda geçerli video formatını destekler

·NVDİA ekran kartı ile daha etkili performans gösterir

·Farklı arka fonlar ekleme

·Hazırlamış olduğunuz videoların görüntü kalitesini 8K çözünürlükten sanal gerçekliğe kadar birçok formata uygun hale getirebilirsiniz

·VR desteği sayesinde dijital platformlar için VR180 formatına uygun videolar hazırlama

·Basit mozaikleme özelliği

Yukarıda sıralamış olduğumuz özelliklere sahip olan Adobe Premiere Pro CC, üstün özellikleri sayesinde Avatar filmi de dahil olmak üzere birçok filmin post-prodüksiyon aşamasında kullanılmıştır. Ayrıca Adobe Premiere Pro CC, Türkçe video düzenleme programı arayanlara yönelik olarak Türkçe dil desteği de sağlamaktadır.

Vegas Pro 17

En iyi video düzenleme programı listemize Vegas Pro 17 ile devam ediyoruz. Vegas Pro 17, doğrusal olmayan video düzenlemesistemlerine yönelik geliştirilmiş bir programdır. Oldukça profesyonel bir videodüzenleme programı olan Vegas Pro 17’nin sahip olduğu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

·Gelişmiş video ve ses prodüksiyonu özellikleri

·Blu-ray diskler oluşturma

·Çok çeşitli formatlarda video desteği

·Oldukça kolay kullanıma sahip bir ara yüz

Vegas Pro 17 programı, özellikle kısa videolar oluşturma konusunda oldukça başarılı bir performans sergilemektedir. Vegas Pro 17 ile son derece dinamik ve hareketli introlar kullanarak etkileyici kısa videolar hazırlayabilirsiniz. Eğer siz de iyi bir Türkçe video düzenleme programı bulmak konusunda zorluk yaşıyorsanız, Vegas Pro 17 sizin için iyi bir seçim olabilir.

Final Cut Pro

En iyi video düzenleme programı listemizin bu basamağında diğer yazılımlardan farklı bir programı ele alacağız. Peki, Final Cut Pro programını farklı yapan özellik nedir? Final Cut Pro programı, sadece Apple kullanıcılarına yönelik geliştirilen bir video düzenleme programıdır. Yazılımı Macromedia firması geliştirmiştir. Hem amatör hem de profesyonel kullanıma yönelik geliştirilmiştir. Sade ve kullanıcı dostu bir ara yüze sahiptir. Yazılım kullanıcılarına son derece üst düzeyde gelişmiş özellikler sunmaktadır. Özellikle MacOs kullanıcıları için alanında en çok tercih edilen program olma özelliğine sahiptir. Fakat bir şeyi belirtmekte fayda var. Eğer bir Türkçe video düzenleme programı arıyorsanız Final Cut Pro programının Türkçe dil desteğine sahip olmadığını bilmeniz gerek.

Ashampoo Cinemagraph

En iyi video düzenleme programı listemizin bu sırasında yer alan yazılım aynı zamanda bir Türkçe video düzenleme programı olma özelliğine de sahip. Türkçe video düzenleme programı arayanlar için en iyi seçeneklerden birisi olan Ashampoo Cinemagraph programı, kullanıcılarına gelişmiş video düzenleme özellikleri de sunmaktadır.

Birçok kişi sinemagrafların ana sayfalarda veya sosyal medya profillerinde oldukça göz alıcı durdukları konusunda hemfikirdir. Üstelik diğervideo düzenleme programları için para ve vakit ayırmanız gerekirken, Ashampoo Cinemagraph programı ile hem paradan hem de zamandan tasarruf edebilirsiniz. Ashampoo Cinemagraph ile son derece etkileyici sinemagrafları sadece birkaç dakika gibi kısa sürelerde hazırlayabilirsiniz. Peki Ashampoo Cinemagraph programının sahip olduğu özellikler nelerdir?

·Son derece kolay ve kullanıcı dostu bir ara yüz

·23 farklı efekt

·6 farklı geçiş modu

·Tüm video formatlarını destekler

·Kolay metin ekleme

·Ağır çekim ve hızlandırılmış efektler

Eğer siz de iyi bir Türkçe video düzenleme programı arıyorsanız, Soft Prime adresi üzerinden Ashampoo Cinemagraph programını güvenle kullanabilirsiniz.

DaVinci Resolve

En iyi video düzenleme programı listemizin son sırasında DaVinci Resolve programı yer alıyor. Bu program özellikle çok hızlı çalışması gereken kurgucuların ihtiyaçlarına göre geliştirilip tasarlanmıştır. Bu açıdan bakıldığında programın sahip olduğu hızlı kurgu sayfası adeta devrimsel niteliktedir. Programın sahip olduğu yapay zeka ise yüz tanıma ve hız çarpıtma gibi birçok işlevi öğrenebilir. Aynı şekilde hızlı kullanıma yönelik olarak quick export özelliği oldukça dikkat çekmektedir. DaVinci Resolve aracının tamamen ücretsiz bir versiyona da sahip olduğunu belirtelim.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.