Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mac için Microsoft Office Nasıl Yüklenir?

12-11-2021 16:44
Mac için Microsoft Office Nasıl Yüklenir?

Mac Office yükleme işlemi, özellikle Windows işletim sistemini kullanmayan bilgisayarlar için cevabı en sık aranan sorulardan birisidir. Bildiğiniz gibi, birçok bilgisayar Windows işletim sistemini kullanmıyor. Apple markalı Mac bilgisayarlar da bunlardan birisi. Mac bilgisayarlar, Apple şirketinin kendi ürünleri olan MacOS işletim sistemini kullanmaktadır. Her ne kadar Apple yetkilileri, bu işletim sisteminin Mac bilgisayarlar için en verimli performansı sağlıyor olduğunu söylese de bugünkü konumuz bu değil. Sizlere bugün, Microsoft Office programlarını kullanmak isteyen Mac kullanıcılarının, bu programları bilgisayarlarına nasıl yükleyebileceklerini açıklayacağız.

Microsoft Office programlarının kullanım alanları son derece yaygın olduğu için Macbook Office yükleme işlemi de bir o kadar önem istinat eden bir konu haline gelmekte. Bizler de bu konunun bu önemine istinaden sizler için Macbook Office yükleme işlemlerini detaylı bir şekilde açıklayan bir rehber hazırladık. Rehberimiz sayesinde, Mac Office yükleme işlemini hiç kimseden yardım almadan, kendi başınıza gerçekleştirebileceksiniz. Haydi öyleyse şimdi başlayalım.

MacOS üzerinde Microsoft Word, Excel ve PowerPoint Çalıştırmak

Aslında, Microsoft Office dosyalarını, Mac ve iOS türü cihazlarda açabilmeniz için kullanabileceğiniz birçok harici uygulama bulunuyor. Fakat, açık konuşmak gerekirse, bu harici uygulamalar, Microsoft Office dosyalarında çoğu zaman birçok hataya ve bozulmaya da sebep olabiliyor. Bu konuya örnek vermek gerekirse; Microsoft Office programları ile hazırlanmış dosyaları, üçüncü taraf harici uygulamalar vasıtasıyla açarken birçoğumuz, yazıların kayması gibi durumlarla karşı karşıya gelmişizdir. Hatta, görüntülü dosyaların açılmasında görüntü bozulmaları veya makroların çalışmaması da birçok kişinin karşı karşıya kaldığı sorunlar arasında başı çekmektedir. Bu sebeple, MacOS işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlarda Microsoft Office dosyalarını açarken bu üçüncü taraf uygulamaları kullanmak kimi zamanlarda büyük bir risk taşıyabiliyor. Özellikle, iş amacıyla hazırlanmış olan sunum veya çizim türü dosyaların taşıdığı kritik önemi göz önünde bulundurursak, Macbook Office yükleme işlemi daha da önemli bir konu haline geliyor. Macbook Office yükleme işlemini doğru bir şekilde tamamlayabilen kullanıcılar, üçüncü taraf harici uygulamaların sebep olduğu bu sorunlarla hiçbir şekilde karşılaşmamaktadırlar.

Microsoft Office Mac Destekliyor Mu?

Bu sorunun cevabı son derece basit olsa da birçok Mac kullanıcısı, Microsoft Office programlarını çalıştırmak veya dosyalarını görüntüleyebilmek için üçüncü taraf harici uygulamaları tercih etmekte. Bahsetmiş olduğumuz sorunlarla karşılaşan kullanıcılar, Microsoft Office programlarından daha verimli bir şekilde faydalanabilmek ve dosyaları sorunsuzca görüntüleyebilmek adına Mac Office yükleme işlemlerine yönelmek zorunda kalıyorlar. Peki, Microsoft Office, MacOS işletim sistemi ile çalışan bilgisayarları destekliyor mu?

Bu sorunun cevabının basit olduğunu belirtmiştik. Microsoft Office, MacOS işletim sistemi ile çalışan bilgisayarları destekliyor. Bu sebeple, birçok sorunla karşılaşıp işlerinizi aksatacak üçüncü taraf harici uygulamalara yönelmenize gerek yok. Çünkü, Microsoft Office programlarının MacOS işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlar için özel olarak uyarlanmış sürümleri bulunuyor. Bu programlar her ne kadar Windows işletim sistemini andırsa da aslında MacOS işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlar için elden geçirilmiş bir ara yüze sahipler. Peki, MacOS işletim sistemi ile uyumlu bir şekilde çalışan Microsoft Office programları hangileridir? Bu programları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Microsoft Word
  • Microsoft Excel
  • Microsoft PowerPoint
  • Outlook
  • OneNote
  • OneDrive
  • Skype

 

 

Office for Mac 2016 Sürümünü Satın Alıp Kullanma

Microsoft şirketi, Office platformunda yer alan programlar için aslında iki adet farklı edinme yöntemi sunmakta. Bu yöntemlerden birisi, abonelik yoluyla Office programlarını edinmedir. Diğeri ise geleneksel metotlarla gerçekleştirilen satın alma yöntemi ile Office programlarını edinme olarak sunulmaktadır. Yani, Mac bilgisayarınız için Microsoft Office Professional Plus 2016 paketini, Microsoft’un resmi web sitesi üzerinden, bu iki edinme yönetiminden birisini kullanarak satın alabilirsiniz. Bu noktada şunu da belirtmek gerekir ki, Apple platformlarında da Microsoft’un resmi Office ürünlerini satın alabileceğiniz edinme yöntemleri yer almaktadır.

Bu bağlamda birçok kullanıcı ise başka türlü bir soruya cevap aramakta. Hali hazırda bir Microsoft Office aboneliği bulunan Mac kullanıcıları ne yapmalı? Bu kullanıcıların tek yapmaları gereken şey, hiçbir ekstra ödeme işlemi gerçekleştirmeden, Microsoft’un web sitesi aracılığıyla Mac Office yükleme işlemini gerçekleştirmektir. Bunun için basitçe Microsoft Office platformuna, abonelik bilgilerinizle giriş sağlayın. Daha sonra ise Office for Mac kutucuğunun içerisinde yer alan "Yükle” butonuna tıklayarak, Microsoft Office platformunun Mac cihazınıza indirilmesini bekleyin.

Kurulum Sonrası

Microsoft Office platformu üzerinden gerçekleştireceğiniz Macbook Office yükleme işlemi, dosya boyutuna ve internet bağlantınıza göre birkaç dakika kadar sürecektir. Macbook Office yükleme işleminde indirilecek dosyanın boyutu 1.7 GB civarındadır. Bu dosya, Macbook bilgisayarınıza pkg formatında indirilecektir. Dosya indirildikten sonra, download edilen dosyanın üzerine iki defa tıklayın. Daha sonra açılacak Mac Office yükleme ekranında "Devam et” seçeneğine tıklayarak yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz basit işlemleri takip ederek Mac Office yükleme işlemini tamamladınız mı? Kurulumunu gerçekleştirmiş olduğunuz Office programlarının kullanımı da oldukça basittir. Kurulumun tamamlanmasıyla birlikte, Macbook bilgisayarınızdaki Launcher’a gelen Microsoft Office simgesine tıklayarak Office uygulamalarını kolayca başlatabilirsiniz. Launcher’da yer alan uygulama simgesine tıklamanızın ardından, karşınıza çıkacak ekrandan, kullanmak istediğiniz Microsoft Office programına giriş yapın. Benzer şekilde, Microsoft Office programlarından birisi ile oluşturulmuş bir dosyayı görüntülemek veya üzerinde çalışmak istiyorsanız da bu dosyaların üzerine iki kere tıklamanız yeterli olacaktır. Ayrıca, bu dosyalara, Mac cihazınıza yüklemiş olduğunuz Microsoft Office platformu içerisinden de erişebilir ve dilediğiniz işlemleri kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Office for Mac 2016 Sürümünü Satın Alıp Kullanma

Office for Mac 2016 sürümünü satın almak için Microsoft Office platformuna ait web sitesine veya Apple Store’a gidin. Burada Microsoft Office Professional Plus 2016 sürümünü seçerek satın alma işlemini gerçekleştirin. Bu aşamada, Microsoft, Office platformundan faydalanmanız için sizlere iki farklı edinme yöntemi sunmakta. Bu yöntemlerden ilki geleneksel uygulama satın alma metodudur. Uygulamayı bu yolla satın alarak ömür boyu kullanım sağlayabilirsiniz. Microsoft’un, Office platformundan faydalanmak isteyen kullanıcılar için sunmuş olduğu bir diğer edinme metodu da abonelik yoluyla edinmedir. Bu yöntem, Microsoft Office kullanıcılarına, değişen fiyat tarifeleriyle aylık veya senelik ödeme seçenekleri üzerinden Microsoft Office platformunu edinme imkanı sağlamaktadır. Şunu da belirtmek gerekir ki, aylık veya senelik aboneliklerde fiyat bakımından farklı avantajlar da bulunmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.