Üye Girişi
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Yüksek Performansa Sahip En İyi Windows İşletim Sistemi Hangisi?

15-07-2021 13:36
Yüksek Performansa Sahip En İyi Windows İşletim Sistemi Hangisi?

En iyi işletim sistemi denildiğinde akla ilk olarak Windows gelmektedir. Windows’un her sürümü kullanım alanlarına göre farklı performanslar gösterebiliyor. Pek çok kullanıcı da bu durumu göz önünde bulundurarak kendi kullanım tercihlerine en uygun olan Windows sürümünü tercih ediyor.

İşletim sistemleri bir bilgisayarda yer alan tüm donanım ve yazılımların maksimum performans sağlamak adına bir arada uyumlu bir şekilde çalışmalarını sağlarlar. Teknoloji dünyasında çok fazla işletim sistemi bulunmaktadır. Bu işletim sistemleri arasında her biri çok çeşitli amaçlar için en iyi performansı sağlayabilme kapasitesine sahiptir. Buna rağmen en iyi işletim sistemi hangisi şeklinde bir soru sorulduğunda en iyi işletim sistemi Windows cevabı daima ilk sırada yer almıştır. Evet, hangi açıdan değerlendirirsek değerlendirelim, en iyi işletim sistemi Windows. Fakat bunun sebepleri nelerdir? Windows nasıl oluyor da her sürümünde en iyi işletim sistemi olabilmeyi başarabiliyor? Bu sorulara cevap verebilmek için öncelikle Windows'un bugüne kadarki en iyi işletim sistemi sürümlerini daha yakından inceleyelim.

En iyi Windows işletim sistemi hangisidir?

Yukarıda bahsettiğimiz gibi en iyi işletim sistemi hangisi sorusuna en sık verilen cevap en iyi işletim sistemi Windows cevabı olmuştur. Peki Windows sürümleri arasında en iyi işletim sistemi hangisi?Windows her türlü kullanıma yönelik oldukça başarılı sürümler çıkarma konusunda hiç zorluk yaşamamıştır. İşletim sistemleri, kullanım alanlarına göre farklı performanslar sergilemektedir. Bu kullanım alanları arasında finansal bir firma ile mühendislik firmasının işletim sistemi ihtiyaçları birbirinden tamamen farklı olacaktır. Çünkü bu iki işletmenin işlerini yürütmek için kullandıkları bilgisayar programları tamamen farklı özelliklere sahiptir. İşte Windows bunun gibi birbirinden çok farklı alanlara yönelik ihtiyaçları karşılayabilecek sürümlere sahiptir. Bu yüzden en iyi işletim sistemi denildiğinde akla ilk olarak Windows gelmektedir. Windows’un başlıca sürümleri ise şunlardır:

·Windows 7

Microsoft bu işletim sistemini 2009 senesinde piyasaya sürmüştür. Windows 7 işletim sisteminin en son kararlı sürümü ise 2011 senesinde piyasaya sürülen Service Pack 1 sürümüdür. Microsoft, Windows 7 işletim sistemine sağlamış olduğu genişletilmiş resmi desteğini ise 2020 senesinde sona erdirmiştir. Bu sürümün çekirdek türü Hybrid olarak adlandırılır. Windows 7 işletim sistemi sürümü Windows Update yöntemi ile güncellenebilmektedir.

·Windows 8

Microsoft, Windows 8 işletim sistemini 2012 senesinde üretip aynı yıl içerisinde piyasaya sürmüştür. Windows 8 işletim sistemi, Windows NT işletim sistemleri ailesinin bir üyesidir. Windows 8 işletim sisteminin kullanıcı ara yüzü Modern UI olarak adlandırılır. Windows 8 işletim sistemi, Windows Update yöntemi ile güncellenebilmektedir. Ürüne sunulan temel destek 2016 senesinde sona ermiştir.

·Windows 8.1

Microsoft, Windows 8.1 sürümünü 2013 senesinde BUILD 2013 konferansında tanıtmıştır. Ürün, kendisinden bir önceki Windows sürümü olan Windows 8’e Service Pack türü bir güncelleme olarak piyasaya sürüldü. Windows 8.1 başlangıç deneyimini daha iyi bir seviyeye taşımıştır. Windows 8.1’in son kararlı sürümü 2014 senesinde çıkarılmıştır. Windows 8.1 sürümünün platform desteği IA-32, x64’tür. Microsoft’un Windows 8.1 sürümüne sunduğu temel destek 2018 senesinde sona ermiştir. Microsoft bu ürüne sunduğu genişletilmiş desteği ise 2023 senesinde sona erdireceğini duyurmuştur.

·Windows 10

En iyi işletim sistemi hangisi sorusuna verilen en spesifik cevap kesinlikle Windows 10 olmuştur. Microsoft, Windows 10 işletim sistemini 2015 senesinde üretip aynı yıl içerisinde piyasaya sürdü. En iyi işletim sistemi Windows 10, Windows Shell Grafiksel Kullanıcı Ara yüzüne sahiptir. En iyi işletim sistemi Windows 10’a ait son kararlı sürüm çok yakın bir tarihte, 2021 senesinin Mayıs ayında piyasaya sürüldü. En iyi işletim sistemi Windows 10, birden fazla programlama diline sahiptir. Bu programlama dilleri C, C++, C Sharp ve Assembly programlama dilleridir. En iyi işletim sistemi Windows 10 sürümünü Windows Update yöntemi ile güncelleyebilirsiniz.

Hangi Windows işletim sistemi sizin için en uygun nasıl anlarsınız?

Yazımızda en iyi işletim sistemi hangisi sorusuna bir cevap vermeye çalıştık. Fakat bir işletim sisteminin en iyi işletim sistemi olması sizin tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceği anlamına gelmez. Bu yüzden en iyi işletim sistemi hangisi sorusu ile birlikte sizin için en iyi işletim sistemi nedir sorusuna da cevap arayalım. Öyleyse bunun için Windows’un işletim sistemlerini daha yakından inceleyelim.

·Windows 7 Ultimate SP1

Bu sürüm, Windows 7 için daha önce çıkan güncellemeleri birleştiren bir servis paketidir. Bu sürüm Windows 7 işletim sistemine ek olarak çok sayıda güvenlik güncellemeleri getirmiştir. Sürüm performans açısından diğer Windows 7 sürümlerinden çok farklı olmasa da daha fazla programa sahip olmasıyla öne çıkmaktadır.

·Windows 8.1 Pro

Bu sürüm en iyi işletim sistemi olma konusunda Windows 10 sürümü ile bile kıyaslanmaktadır. Hatta en iyi işletim sistemi hangisi sorusuna birçok kişi Windows 8.1 Pro olarak cevap vermektedir. Bu kıyaslamada Windows 8.1 Pro sürümü birkaç özelliği ile öne çıkmaktadır. Bu özelliklerin en öne çıkanı başlıca olarak kararlılıktır. Diğer özelliklerde ise Windows 10 sürümü ile başabaş sonuçlar elde etme başarısını gösterebilmiştir. Windows 8 işletim sistemi, piyasaya çıktığı ilk günden bu yana son derece kararlı ve sorunsuz olarak çalışan bir sürümdür.

·Windows 8.1 Home

Windows 8.1 Home işletim sistemi daha çok ev kullanıcılarına yönelik bir işletim sistemidir. Temel olarak Windows 8.1 sürümü ile aynı özelliklere sahiptir.

·Windows 10 Pro

En iyi işletim sistemi hangisi sorusuna verilen en spesifik cevabın Windows 10 olduğunu belirtmiştik. Peki neden en iyi işletim sistemi Windows 10? Bu sorunun cevabını Microsoft’un en iyi işletim sistemi Windows 10 için farklı ihtiyaçlara yönelik sunduğu sürümlerini inceleyerek verelim. Windows 10, kullanıcılarına oldukça akıcı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor. En iyi işletim sistemi Windows 10, hem gündelik kişisel kullanıma hem de profesyonel ve iş hayatına yönelik kullanımlara özel olarak geliştirilmiş farklı sürümlere sahiptir. Windows 10 Pro, özellikle işletme sahipleri veya geliştiricilere yönelik en iyi performansı sağlayabilme konusunda en iyi işletim sistemi olarak görülmektedir. Windows 10 Pro sürümü bu doğrultuda profesyonel yaşamınızın güvenliğini sağlamak adına çok sayıda güvenlik programlarına da sahiptir. Windows 10 Pro sürümü hakkında daha detaylı bilgi almak ve ürünü satın almak için web sitemizden ürünü ziyaret edebilirsiniz.

·Windows 10 Home

En iyi işletim sistemi hangisi sorusuna verebileceğimiz cevaplar arasında Windows 10 Home sürümü de yer alıyor. Windows 10 Home sürümü gündelik kullanıma yönelik en iyi işletim sistemi olma özelliğine sahip. Gündelik kullanıcılar için en iyi işletim sistemi diyebileceğimiz bu sürüm kullanıcılarına oldukça rahat ve keyifli bir deneyim sunuyor. Windows 10 Home sürümü Windows 10’un en basit sürümü olsa da bilgisayarlarda en fazla kullanılan işletim sistemi olma unvanını elinde bulunduruyor. Bu yüzden çok sayıda kullanıcının en iyi işletim sistemi hangisi sorusuna bu cevabı vermesi hiç de anormal bir durum değil.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.